Evenimentul Zilei > International > Baronul drogurilor El Chapo își elimina singur rivalii. Fostul bodyguard a povestit fapte CRUDE
Baronul drogurilor El Chapo își elimina singur rivalii. Fostul bodyguard a povestit fapte CRUDE

Baronul drogurilor El Chapo își elimina singur rivalii. Fostul bodyguard a povestit fapte CRUDE

Joaquin „El Chapo” Guzman, cunoscutul baron al drogurilor din Mexic, și-a torturat personal și ucis rivalii, a declarat fostul său bodyguard, în timpul procesului care are loc în New York, informează BBC News.

Isaias Valdez Rios, fostul bodyguard al baronului drogurilor a avut una din cele mai cutremurătoare depoziții. Acesta a relatat cu lux de amănunte cum El Chapo a bătut cu bestialitate cel puțin trei bărbați, cum i-a umilit înainte să îi împuște mortal.

Una din victime, arată fosta gardă de corp, a fost un membru al cartelului Arellano Felix. „Avea pe spate arsuri care păreau să fi fost făcute cu fierul, iar cămașa era lipită de piele. Avea și arsuri făcute cu o brichetă de mașină, iar picioarele lui erau complet arse”, a adăugat bodyguardul, mai relatează cei de la BBC News. După arsuri, bărbatul a fost închis într-o cușcă din lemn, trei zile, apoi, legat la ochi, mâini și picioare, a fost dus într-un cimitir, în fața unei gropi gata săpate. În timp ce îl interoga, El Chapo l-a împușcat, dar nu mortal, ci cât să se dezechilibreze și să cadă în groapă, fiind ulterior îngropat de viu.

Alte două dintre victime, foști membri ai cartelului Sinaloa, condus de El Chapo, au fost realmente vânate de acesta, după ce au schimbat tabăra, trecând la un cartel rival, Los Zetas. Când i-a prins, El Chapo i-a bătut trei ore. „Erau ca niște păpuși de cârpe – oasele lor erau complet sfărmate. Nu se mai puteau mișca. Iar Joaquin continua să îi lovească”, a povestit bodyguardul, conform sursei citate. Ulterior, au fost duși într-o zonă izolată, El Chapo i-a înjurat pe fiecare, apoi i-a împușcat în cap, ordonând apoi incinerarea cadavrelor, pentru a nu fi găsite urme.