Evenimentul Zilei > Actualitate > Baronul Carașului, Sorin Frunzăverde, DEMIS de prefect
Baronul Carașului, Sorin Frunzăverde, DEMIS de prefect

Baronul Carașului, Sorin Frunzăverde, DEMIS de prefect

Mandatul de președintele al Consiliului Județean Caraș Severin al lui Sorin Frunzăverde a încetat. Prefectul județului a semnat, vineri, ordinul.

Prefectul Florența Albu a semnat ordinul prin care mandatul de președinte al lui Sorin Frunzăverde a încetat înainte de termen, conform legii. Decizia vine în urma raportului întocmit de secretarul județului, Darian Ciobanu, care menționează că Frunzăverde absentează de mai bine de șase luni de la ședințele Consiliului Județean din cauza bolii. Conform legii. în acest caz mandatul trebuie să înceteze de drept. Sorin Frunzăverde suferă de cancer renal, suferind deja, anul trecut, o operație.

”Am semnat ordonul de încetare din funcție a președintelui Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, în urma unei informări pe care am primit-o în 4 aprilie de la instituție. Din aceasta a am aflat că domnul președinte era în concediu medical din 2015, datorită unei boli grave și intram în prevederile art. 69 din Legea 215 / 2001”, a declarat prefectul Florența Albu.

Potrivit legii, președintele interimar al Consiliului Județean se va alege din rândul consilierilor județeni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.