Evenimentul Zilei > Justitie > Baron de Arad, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Nicolae Ioţcu s-a ales cu al doilea dosar penal
Baron de Arad, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Nicolae Ioţcu s-a ales cu al doilea dosar penal

Baron de Arad, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Nicolae Ioţcu s-a ales cu al doilea dosar penal

Fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Arad Nicolae Petru Ioţcu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie alături de doi oameni de afaceri după ce le-ar fi cerut bani în schimbul bunei derulari a contractelor pe care aceştia le aveau cu autorităţile publice.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicolae Petru Ioţcu de trafic de influenţă, iar pe oamenii de afaceri Ioan Teodor Faur şi Marius Ionescu de cumpărare de influenţă. . În luna iunie, Nicolea Petru Ioţcu a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Timişoara la 4 ani de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă. Ioțcu a cerut șpagă 2,5% din valoarea unui contract de 1,6 milioane de lei (40.000 de euro), unei firme care furniza echipamente medicale.

De această dată, Ioţcu a cerut şpagă pentru finanţarea campaniei electorale. „În perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean (C.J.) Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui CJ”, se arată în comunicatul DNA.

„Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice)”, mai arată procurorii DNA.