Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbatul care a cutremurat România provoacă cel mai ciudat caz de la CEDO
Bărbatul care a cutremurat România provoacă cel mai ciudat caz de la CEDO

Bărbatul care a cutremurat România provoacă cel mai ciudat caz de la CEDO

Acesta ar putea să fie primul bărbat virgin din lume acuzat de abuz. Este vorba despre un caz mai vechi care a șocat România acum câțiva ani.

El ar putea fi primul bărbat virgin din Europa care a fost acuzat de abuz.

Deși au trecut mai mulți ani de la un caz care a șocat România, acesta revine din nou în atenția presei.

Primarul comunei în care s-a produs tragicul eveniment a făcut noi dezvăluiri despre acest caz.

Este vorba despre primarul comunei Văleni. Acesta le-a dezvăluit jurnaliștilor de la Vremeanoua ce s-a întâmplat cu băieții acuzați de abuz.

El susține că cel mai mic (n.r. ca vârstă) dintre ei ar deține un certificat medico-legal, prin care își atestă virginitatea după momentul abuzului. Este vorba despre Surleac Ioan.

Surleac Ioan ar vrea, de fapt, să dea statul român în judecată la CEDO. El susține că este singurul bărbat virgin din Europa care a fost condamnat pentru abuz.

Nu se cunosc încă prea multe informații despre acest aspect.

Jurnaliștii menționați mai sus au încercat să-l contacteze pentru o declarație. El a refuzat însă să vorbească despre abuzul care i-a adus condamnarea.

De asemenea, el nici nu le confirmat acestora dacă este adevărat ce se spune legat de acțiunea la CEDO.

Nici avocatul său nu a vrut să ofere detalii. El a spus însă că nu are mandat de la clientul său pentru a face declarații în presă.

Un medic din România le-ar fi dezvăluit jurnaliștilor că nu există un asemenea certificat care să ateste virginitatea la bărbați.

Singurul bărbat virgin din Europa acuzat de abuz?

Primarul comunei Văleni a fost mai deschis cu jurnaliștii. Acesta le-a dat mai multe detalii despre cazul lui Surleac Ioan.

„Surleac a fost singurul violator din Europa care a fost virgin. Acesta este adevărul.

Am înțeles că acum a vorbit cu avocații și dă statul în judecată, la Drepturile Omului. La control, atunci când l-au examinat la pușcărie, a ieșit virgin.

El e singurul din lume condamnat de viol și era virgin. Așa a fost. Acum este în Italia. Încearcă să-și construiască o viață nouă,” declară Radu Beligan, primarul comunei Văleni.

În rechizitoriu se arată că Surleac Ioan ar fi întreținut doar raporturi sexuale orale cu victima.

“Erau băieți buni, cuminți. A fost o întâmplare nefericită, așa a fost să fie, ghinionul lor, greșeala tinereții. Dar acum toți sunt la casa lor, s-au reintegrat, au neveste, s-au angajat. Unul este șofer și a rămas în comună, altul lucrează la o firmă în municipiul Vaslui și ceilalți sunt plecați în străinătate, majoritatea în Anglia sau Italia”, a mai declarat primarul.

Sătenii din comuna Văleni au spus că toți tinerii implicați în abuz și-au ispășit pedeapsa. Acum ei sunt plecați în străinătate și muncesc acolo.

„Avădănii e plecat în Anglia, Surleac e plecat în Italia, Boicu e plecat tot în Anglia, majoritatea sunt în Anglia,” declară un consătean al tinerilor.

Citește și: Acuzații de abuz în Justiție. CSM intenționează înlăturarea Adinei Florea