Deflagrația a vizat ATM-ul Patria Bank de pe Calea Aurel Vlaicu, lângă Atrium mall. A fost atât de puternică încât pereții sediului băncii au zburat în aer.  Potrivit poliției, hoții au folosit ”un dispozitiv artizanal”. Foarte posobil să fie vorba de o butelie cu gaz și un cablu electric menit să provoace scurt-circuit, așa cum s-a stabilit că s-a acționat în timpul atacului din 14 ianuarie, când s-au furat, de la un alt bancimat din Arad, 424.880 de lei.

Marți, 30 aprilie, polițiștii au fost sesizați cu privire la o tentativă de furt din ATM-ul detonat, angajații Patria Bank descoperind că acesta fusese forțat de Paști. ”Ca o primă măsură de siguranță, au fost ridicați banii din bancomat de către personalul calificat al unității bancare. Polițiștii au stabilit ca ar fi vorba de cel puțin 2 persoane implicate”, arată Claudia Iuga, ofițerul de prtesă al IPJ Arad. Hioții au revenit în noaptea de 1 mai. Miercuri, în urma deflagrației, aceasta a anunțat că ”se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”.

Amintim că la mijlocul lunii martie au fost prinși doi soți, Claudia și Ioan – Flavius Ritan, o dansatoare la bară și un hoț, principalii suspecți în cazul bancimatului detonat în 14 ianuarie. Ulterior au fost găsiți și complicii lor: un albanez de 31 de ani, Borodi Fatjon, prins în trecut transportând heroină și cocaină, dar și un timișorean, acuzat în trecut de proxenetism, Voislav Milan Pantea.

În continuiare se cercetează dacă cei patru au legătură și cu celelalte cinci cazuri aflate în lucru, patru tenative și un furt din Călărași, Giurgiu, Ialomița și Brăila și Brașov.