Evenimentul Zilei > Social > BAC 2020. „Paradoxul” rezultatelor: Cea mai mare rată de eșec, dar cei mai mulți absolvenți din ultimii 5 ani
BAC 2020. „Paradoxul” rezultatelor: Cea mai mare rată de eșec, dar cei mai mulți absolvenți din ultimii 5 ani

BAC 2020. „Paradoxul” rezultatelor: Cea mai mare rată de eșec, dar cei mai mulți absolvenți din ultimii 5 ani

Rata de eșec din acest la examenul de Bacalaureat este de peste 40%.

Rata de eşec la Bacalaureat 2020 este de 40,29%, adică 62.709 candidaţi fie au luat sub media generală 6, fie au lipsit sau au fost eliminaţi din examen. Rata de promovare a fost cea mai mică din ultimii 6 ani.

În acelaşi timp, fiind o generaţie mai numeroasă decât cele din anii trecuţi, numărul celor care au reușit să promoveze  este cel mai mare din ultimii 5 ani, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi miercuri, între orele 8,00 – 12,00.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică.

Rezultatele la Bacalaureat, pe EDU.ro. Cine a trecut, cine a picat, contestații și fraude

Săptămâna trecută, absolvenţii claselor a XII-a/ a XIII-a au susţinut probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la proba la Limba şi literatura română.

Potrivit MEC, 3.643 de candidaţi au absentat.

Un singur elev a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, iar acesta va susţine examenul în etapa specială, care se va desfăşura în data de 6 iulie.

Totodată, 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 – în carantină/spitalizaţi.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi. Drept consecinţă, aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, a precizat MEC.

Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Conform MEC, nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi şi nu au fost cazuri de elevi cu temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din judeţul Bihor.

Proba de marţi a fost susţinută la limba şi literatura maternă – croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă.

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, care a avut loc miercuri, s-au prezentat 138.104 candidaţi, iar 5.935 au absentat, după cum a informat Ministerul Educaţiei.

Dintre aceştia, 57 se aflau în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37,3 grade C.

MEC a anunţat că au fost eliminaţi de la proba de miercuri pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării, iar 5.924 de elevi au absentat.

„Dintre cei 143.323 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidaţi. 5.924 de candidaţi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină”, a informat MEC.

Doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, aceştia urmând a susţine examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 59 de candidaţi, scrie Agerpres.

 

Sursa: edupedu.ro