Evenimentul Zilei > Social > BAC 2017. Perle mai amuzante ca niciodată. CE-O FI ÎN CAPUL UNORA? Viitorul sună rău pentru promoţia 2017
BAC 2017. Perle mai amuzante ca niciodată. CE-O FI ÎN CAPUL UNORA? Viitorul sună rău pentru promoţia 2017

BAC 2017. Perle mai amuzante ca niciodată. CE-O FI ÎN CAPUL UNORA? Viitorul sună rău pentru promoţia 2017

BAC 2017. Ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat scoate la suprafaţă cele mai sincere şi amuzante idei pe care liceenii le au despre subiectele de la Limba şi literatura română, “regina” materiilor în materie de gafe antologice apărute la BAC.

BAC 2017. Anul acesta, câteva dintre exemplele de mai jos au devenit virale pe reţelele de socializare

BAC 2017. Ce subiecte s-au dat la GEOGRAFIE, BIOLOGIE, PSIHOLOGIE, FILOSOFIE, LOGICĂ, FIZICĂ, INFORMATICĂ şi SOCIOLOGIE

”Ion a fost unul dintre personajele lui Slavici care a ştiut să lupte foarte mult pentru viaţă dar şi pentru a nu fi bătaia de joc a oamenilor din Siliştea-Gumeşti.

Ghiţă ştia el că nu e bărbat ca să o facă pe Ana aia fericită aşa că lasă sa i-o pună Samadaul care era bărbat bine şi care ştia să manevreze doamnele de la ţară ca ea.

Nu stiu cât ajută comunicarea, dar ştiu că trebuie să arăţi bine ca să fii integrat într-o echipa, femeile au noroc, au si papagal te fac din prima, barbatii sunt mai prosti de fel si le cad ăstora la genunchi.

Doamna ne-a vorbit despre cinematografie şi ne-a pus să observăm diferenţele dintre realitate şi vis, nu prea poţi să iti dai seama mai ales dacă esti un regizor destept să aduci totul ca în realitate.

În cinematografie nu există contrastul dintre aparenţă şi esenţă.

O scenă reprezentativă care reflectă relaţia dintre Niculae şi Nilă este atunci când tat-so se duce la munte şi îi povesteste lui Niculae ce bine se simţea cu alte femei şi nu se comparau cu Catinca, sotia lui.

Ion este şmecher şi viclean cu Ana lui Baciu, o iubeşte pe după sobă şi o lasă cu burta la gură, nu ştiu cât il interesa pe el plodul, dar clar că vroia pământ.

Oamenii nu comunica la serviciu ca să faca nişte proiecte de asta sunt serviciile praf la noi în ţară.

Ion este precum Lăpuşneanul crud şi disimulator şi îşi bate soţia aşa cum o făcea şi Lăpuşneanul la împăraţie.

Versurile din strofa citată exprimă moartea iubirii şi faptul ca poetul se apropie să moară.

Ion a apărut în anul 1999 în perioada interbelica, adica spre sfârşit, mai exact în perioada contemporană sau postbelică.

Glasul iubirii este sfârşitul dramatugiei în literatură, se stinge amorul intelectualui Ion cu ţăranca de Florica.

În opinia mea, iubirea în romanul Moromeţii este deosebită şi transmite un gând pozitiv pentru lupta lui Moromete de a nu se stinge iubirea faţă de satul rural.

Cât despre Florica nu pot spune că a fost cheie de biserică, când cu Ion când cu Vasile Baciu, nu-i mai ajungeau şi ei bărbaţii.

Vasile Baciu ii frige o bătaie lui Ana de o omoară iar la înmormântare o jeleşte, părinţii lui Ion mor de bautură odata cu copilul lor Petrişor.

Să crezi şi să nu vezi, Ilie era tatăl lui Slavici cel mai mare prozator de după anul 1990.

Moromeţii este o capodoperă a liricii româneşti care a reuşit să încânte cu măiestrie cititorii”, sunt exemplele cu gafe făcute la examenul de Bacalaureat din acest an.