BAC 2017 la GEOGRAFIE și BIOLOGIE. SUBIECTE și BAREM edu.ro la proba la alegere a profilului

BAC 2017 la GEOGRAFIE și BIOLOGIE. SUBIECTE și BAREM edu.ro la proba la alegere a profilului

BAC 2017 – proba la geografie și biologie (proba la alegere a profilului și specializării). Modele de subiecte, baremuri, EDU.RO, reguli și sfaturi privind examenul.

BAC 2017. Astăzi are loc ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, iar candidații pot opta pentru una dintre disciplinele – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie și psihologie.

Pe 5 iulie, până la ora 16,00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 și 20,00.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni. Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

BAC 2017. CONTESTAȚII

În procesul de evaluare inițială a lucrarilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneala rosie, de catre profesorii evaluatori, dupa ce este verificata concordanta cu borderourile individuale, și se semneaza de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire si semnează.

În cazul în care diferenta între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluarii este nota care se trecepe lucrare si reprezintă nota finală.