BAC 2011. Mâine încep examenele

BAC 2011. Mâine încep examenele

Peste 150.000 de candidaţi, dintre care 25.024 din Bucureşti, sunt aşteptaţi începând de mâine la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011.

Față de sesiunile anterioare, cea din acest an are câteva noutăți: elevii care vor fi prinşi copiind nu vor mai putea da BAC-ul în următoarele două sesiuni, iar reprezentanții părinților și cei ai organizațiilor acreditate de inspectorate vor putea participa ca observatori la examen. În plus, s-a mai stabilit ca examenul să poată fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Calendarul examinărilor la BAC 2011 Prima probă (A) este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului. Proba de evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va fi susţinută între 8 şi 10 iunie. Următoarea probă, de evaluare a competenţelor digitale, va putea fi susţinută începând din 10 iunie, întrucât potrivit Codului Muncii 12 şi 13 iunie sunt zile libere prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor. Între 20 şi 23 iunie va avea loc proba C de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe data de 27 iunie va fi susţinută proba scrisă la limba şi literatura română, 28 iunie cea la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în data de 29 iunie proba obligatorie a profilului, probă scrisă, 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării, probă scrisă. Rezultatele vor fi afişate în 3 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe 4 iulie între orele 8,00 şi 12,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 5 şi 7 iulie, iar afişarea acestora în 8 iulie. Observatori la examen: reprezentanții părinților

Din această sesiune a examenului de BAC 2011, s-a mai stabilit ca reprezentanţii părinţilor sau ai organizaţiilor acreditate de către inspectoratele şcolare judeţene vor putea participa la examen ca observator.

Ne puteți urmări și pe Google News