Evenimentul Zilei > Actualitate > Babele contrabandiste. ”Senioara” traficanților de țigări are 89 de ani
Babele contrabandiste. ”Senioara” traficanților de țigări are 89 de ani

Babele contrabandiste. ”Senioara” traficanților de țigări are 89 de ani

Două octogenare sunt cele mai tari contrabandiste din România și trăiesc, amândouă, în Banat. Prima a fost descoperită anul trecut de polițiști, în Timiș, a doua, la aproape 90 de ani, ținea piața neagră a țigărilor în Arad. Ea a fost încătușată vineri dimineață.

Polițiștii din Lipova au efectuat, vineri dimineața, două percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă de țigări.  În urma descinderilor au fost confiscate peste 12.000 de țigarete. O parte din această cantitate a fost găsită în casa unei femei de 89 de ani, din localitatea arădeană Conop.

Casa femeii funcționa ca tutungerie pentru oamenii locului, ea fiind cunoscută la multe sate distanță că e mereu aprovizionată cu țigări din Serbia, pe care le vindea ieftin.

„În urma activităților desfășurate polițiștii au depistat la domiciliul unui bărbat de 58 de ani, din Lipova, 11.740 de țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, de diferite mărci, iar la domiciliul unei femei de 89 de ani, din localitatea Conop, alte 480 de țigarete, țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză dețineau în vederea comercializării și comercializau țigaretele, de la domiciliu, unor persoane de pe raza localității Lipova și din județ. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, au declarat reprezentanții IPJ Arad.

Bunicuța mafiotă de 80 de ani din Povergina

O altă bunicuță de 80 de ani a ajuns pe lista ”most wanted” a Poliției din Făget, Timiș, fiind căutată pentru contrabandă cu țigări și motoirină, la mijlocul anului treecut.  Se pare că pensionara pusese la punct o mini-rețea de contrabandă în care și-a atras fiul, nora, dar și pe mai tânărul său concubin. Când au descins polițiștii la femeie acasă au dat peste 10.000 de țigarete netimbrate. Baba le vindea pe stradă, ascunse prin fuste, de mult timp, convinsă că niciun om al legii nu se va lua de ea.

Baba Eva din Povergina era cunoscută în tot satul. Vindea țigări de contrabandă cu 10 lei pachetul. ”În fapt, în luna martie (n.r. 2017) poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că patru persoane, cu vârste între 57, și 80 de ani, desfăşoară activităţi de comerţ ilegal cu ţigări, prejudiciind bugetul consolidat al statului”, transmitea, anul trecut, Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Rețeaua era coordonată de femeia în etate. Ca orice șefă a mafiei care se respectă, octogenara și-a găsit un iubit mai tânăr decât ea, de ”numai” 69 de ani, pe care l-a luat mână dreaptă în activitățile de contrabandă. De asemenea fiul bătrânei, și soția acestuia, au fost cooptați în ”afacere”, mai arată polițiștii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: