Avocatul Poporului despre un subiect sensibil.

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este un act de impunere. Oamenii sunt nevoiți să accepte să se vaccineze pentru că nu au altă șansă ca să revină la viața normală. Declarația îi aparține Avocatului Poporului, Renate Weber. În acest context, Renate Weber a declarat că nici un angajator nu-i poate cere salariatului său să se vaccineze împotriva COVID-19.

Avocatul Poporului a vorbit despre aceste lucruri într-o intervenție la Antena 3.

„Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nici o formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege”, a declarat Avocatul Poporului.

Renate Weber susține că oamenii sunt obligați să accepte vaccinul anti-COVID, deoarece vor să scape de restricții. În opinia sa sunt multe restricții, iar oamenii nu au altă alternativă ca să scape de ele. Avocatul Poporului spune că drepturile pacienților non-COVID au fost afectate în perioada pandemiei.

„Nu le dai o altă șansă de a avea o viață cât de cât normală”, a precizat Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului despre un subiect sensibil

Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că vaccinarea e o chestiune absolut bazată pe consimțământul persoanei. Drept urmare, oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze anti-COVID.

Potrivit spuselor sale, angajații care sunt obligați de angajatori să se vaccineze împotriva COVID, îi pot da în judecată. Avocatul Poporului este de părere că mulți angajați vor accepta vaccinarea, de teamă să nu intre în conflict cu angajatorii. Aceasta chiar și în cazul în care nu este de acord.

„Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber duminică seară, la Antena 3.