Evenimentul Zilei > Sport > Avocatul care s-a oferit să-l apere pe Sebastian Colțescu, primele declarații. Cum va construi apărarea
Avocatul care s-a oferit să-l apere pe Sebastian Colțescu, primele declarații. Cum va construi apărarea

Avocatul care s-a oferit să-l apere pe Sebastian Colțescu, primele declarații. Cum va construi apărarea

Un spaniol s-a oferit să-l reprezinte pe arbitrul român, la UEFA, și a explicat ce l-a determinat să accepte acest caz controversat.

După uriașul scandal izbucnit la partida dintre PSG și Istanbul BB (scor 5-1), din grupele Ligii Campionilor, programată marți, 8 decembrie, pe „Parc des Princes”, și reprogramată miercuri, UEFA va judeca evenimentele care au declanșat un scandal uriaș în lumea fotbalului. În fața Comisiei de Disciplină va da explicații Sebastian Colțescu, arbitrul de rezervă al jocului, dar și colegii săi din brigadă.

Spaniolul Josep Vandellos s-a oferit să-l apere pe român în fața oficialilor UEFA. Cei doi s-au înțeles, iar ibericul a vorbit într-un interviu acordat pentru gsp despre ceea ceva urma în acest caz.

„Merită tot efortul”

„Procedura e abia la început. UEFA a numit un inspector, care face o cercetare, iar pe baza raportului pe care îl va pune pe masa forului de la Nyon se va decide dacă se va începe sau nu o procedură disciplinară”, a spus avocatul, care a mai precizat că nu se știe cine va fi inspectorul desemnat de oficialii forului european de fotbal.

Spaniolul a mai povestit de ce a ales să se implice în acest scandal. „Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare și mai cred ceva, evident, că arbitrul Colțescu nu este vinovat”.

Judecarea ar putea fi amânată

Există șanse ca acest caz să nu fie judecat în acest an, ci după vacanța de iarnă, care la UEFA se va încheia la data de 5 ianuarie. „Pe 20 decembrie, UEFA va intra în vacanță până pe data de 5 ianuarie. Dacă până pe 20 decembrie nu ne va informa nimic, atunci înseamnă că un răspuns va veni după prima săptămână din anul viitor.”

În ceea ce privește apărarea, Josep Vandellos s-a limitat să spună: „Cred profund că nu e vinovat, altfel nici nu l-aș fi căutat pentru a-l apăra. Apoi, sunt chestiuni tehnice care trebuie analizate. Ce se înțelege printr-o abatere, ce context era în momentul respectiv, plus că trebuie văzut cum va pune UEFA problema, dacă va crede că există o încălcare a regulamentului, sunt diverse aspecte pe care trebuie să le urmărești într-o judecată.”