Evenimentul Zilei > Sport > ANSA: Maradona a fost înmormântat. Acuzațiile avocatului: „A rămas fără tratament timp de 12 ore”
ANSA: Maradona a fost înmormântat. Acuzațiile avocatului: „A rămas fără tratament timp de 12 ore”

ANSA: Maradona a fost înmormântat. Acuzațiile avocatului: „A rămas fără tratament timp de 12 ore”

Purtătorul de cuvânt al familiei a declarat agenţiei AFP că Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi în cimitirul „Jardin de Bella Vista”, unde se odihnesc şi părinţii săi (Dona Tota, care a murit în 2011 și Don Diego, care a murit în 2015).

Creat în anii 1980, este un cimitir privat înconjurat de verdeață, la 35 de kilometri de Buenos Aires.

Sicriul campionului a fost în palatul prezidențial din Buenos Aires. Mii de oameni au stat la rând pentru a-i aduce un omagiu lui „Pibe de oro”, legenda fotbalului care a murit ieri la vârsta de 60 de ani din cauza unui stop cardio-respirator, într-o vilă din orașul Tiger. Argentina a proclamat trei zile de doliu național.

Cu câteva ore înainte de a se permite accesul publicului, membrii familiei (fosta soție Claudia Villafañe cu fiicele Dalma și Giannina) și numeroși jucători de fotbal și prieteni istorici ai lui „pibe de oro” au intrat în camera în care se afla trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona. (Carlos Tevez, Martin Palermo, membrii echipei naționale a Argentinei victorioase în Mexic 1986 și Guillermo Coppola. În timpul nopții, în sala în care în urmă cu zece ani i-a fost adus ultimul omagiu fostului președinte Nestor Kirchner s-a aflat şi ultima iubită a Maradona, Verónica Ojeda, împteună cu fiul ei Dieguito Fernando. Potrivit ziarului Clarin, sicriul a fost închis, iar familia a dorit ca acesta să fie acoperit de drapelul argentinian.

Medicii legişti care miercuri seară, laspitalul San Fernando, din provincia Buenos Aires au efectuat autopsia asupra cadavrului lui Diego Maradona, au publicat un raport cu rezultatele muncii lor. Decesul, se arată în document, a fost atribuit „insuficienței cardiace acute, la un pacient cu miocardiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat edem pulmonar acut”. Apoi s-a aflat că studiul efectuat pentru a determina cauzele decesului va fi completat cu analize toxicologice care, în termen de o săptămână, vor specifica dacă Maradona, înainte de a muri, a ingerat medicamente, droguri sau alcool.

L’Equipe, ziarul francez de fotbal, defineşte dispariţia campionului argentinian „moartea unui Dumnezeu”.

Papa Francisc a fost informat despre moartea lui Diego Maradona şi se gândește cu afecțiune la ocaziile în care s-au întâlnit în ultimii ani amintindu-şi de el în rugăciune, așa cum a făcut şi în ultimele zile, de când a aflat de condițiile sale de sănătate”, spune agenţiei ANSA directorului biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.