Avocat achitat de ÎCCJ! Cum motivează instanța decizia contra DNA

Avocat achitat de ÎCCJ! Cum motivează instanța decizia contra DNA

ÎCCJ a decis că avocatul Florin Ivanovici a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu fără să existe probe împotriva sa.

Judecătorii Horia Valentin Șelaru (foto), Francisca Vasile si Leontina Serban din cadrul Înaltei Curți pentru Casație și Justiție (ÎCCJ) au constatat că avocatul Florin Ivanovici a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu fără să existe probe împotriva sa.

Casa de Insolvență Bucovina IPURL si administratorul unei societăți comerciale au fost la rândul lor achitati. În schimb, fostul senator Ilie Niță a primit 8 ani și 5 luni închisoare cu executare, iar soția sa la 6.000 lei amendă penală, potrivit minutei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul Florin Ivanovici, din Baroul Suceava, a fost trimis în judecată de DNA fără să existe probe împotriva sa. Constatarea a fost făcută de judecătorii Horia Valentin Selaru (foto), Francisca Vasile și Leontina Șerban de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Achitarea s-a făcut în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală 

Cei 3 judecători au decis luni, 25 ianuarie, achitarea pentruabuz în serviciu a lui Florin Ivanovici, apărat de avocatul Bogdan Cimbru din Baroul București. Soluția a fost dispusă în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedură penală - “nu există probe că persoana a săvârșit infracțiunea”.

De asemenea, cei 3 judecători ÎCCJ au dispus achitarea administratorului unei societăți comerciale și a Casei de Insolvență Bucovina IPURL trimiși în judecataă pentru uz de fals, respectiv complicitate la abuz în seviciu.

Decizia finală va fi luată de complet de 5 judecători ai ÎCCJ

Pe de altă parte, fostul senator Ilie Niță a fost condamnat la 8 ani și 5 luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Soția sa, Niculina Niță, a fost condamnată la 6.000 lei amendă penală pentru fals în declarații, în formă continuată. Societatea comercială SC Teona Build SRL a fost condamnată la 18.000 lei amendă penală pentru evaziune fiscală.

Decizia definitivă urmează să fie pronunțată de un complet de 5 judecători din cadrul ÎCCJ. Dosarul a fost făcut de către procurorul Ciprian Morișcă de la DNA Suceava (click pentru a citi rechizitoriul).

Sursa: Luju