Evenimentul ZileiJustitieLovitura SIIJ. Represiune nedreaptă și abuz în serviciu într-un dosar celebru. Fost judecător, pus sub sub acuzare

Lovitura SIIJ. Represiune nedreaptă și abuz în serviciu într-un dosar celebru. Fost judecător, pus sub sub acuzare

Lovitura SIIJ. Represiune nedreaptă și abuz în serviciu într-un dosar celebru. Fost judecător, pus sub sub acuzare
Fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu. El a fost citat joi la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Acuzațiile privesc modul în care Ion-Tudoran a soluționat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa.

Fostul judecător a fost citat pentru joi, 7 ianuarie 2021, pe judecătorul pensionat Ion-Tudoran la sediul SIIJ. Potrivit unor surse judiciare, motivul chemării vestitului judecător Ion-Tudoran la sediul SIIJ a fost acela de a fi înștiințat că a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu în legătură cu modul în care a soluționat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa, informează luju.ro.

Dosarul, judecat pe parte civilă cât și penală

Practic, acesta este dosarul de bază al judecătorului Ion-Tudoran, pe care a ținut neapărat să îl judece atât pe parte penală, cât și pe parte civilă, pentru a-și justifică condamnarea de 7 ani dispusă față de omul de afaceri Gabriel Popoviciu (Puiu Popoviciu) și confiscarea celor peste 220 de hectare de teren care au aparținut Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a motivat hotărârea privind latura civila a dosarului Popoviciu-Mall Băneasa la aproape un an de la pronunțare, când nu mai deținea calitatea de judecător, el fiind la acea dată pensionat.

Fostul judecător Tudoran se afla de ceva timp în atenția SIIJ

Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a intrat în atenția Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție de circa un an, fiind cercetat atât pentru modul în care ar fi trecut pe numele fiului său, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat în Sinaia, în valoare de peste 100.000 lire sterline – fiind acuzat de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț incompatibile cu funcția, cât și pentru soluțiile pronunțate în cazul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa, în care l-a condamnat pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la 7 ani de închisoare, dispunând pe latura civilă confiscarea de la acesta a terenului de 224 de hectare (care a aparținut USAMV) pe care au fost construite Mall Băneasa, Ikea, dar și Ambasada SUA.

Trebuie spus că noul ministru al Justitiei, Stelian Ion, dorește desfiintata Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ).


Accesează: