Bombardierul SU-22 a fost doborât de un F/A-18E Super Hornet, în luptă, după ce a lansat bombe lângă forțele siriane democrate susținute de SUA, a anunțat Pentagonul, conform BBC.

Este prima dată în conflictul sirian când coaliția condusă de SUA a doborât un avion sirian. Siria a condamnat ceea e a numit un „atac flagrant” care va avea „represcursiuni periculoase”.

Într-un incident separat, Gărzile Revoluționare Iraniene au anunțat că au lansat mai multe rachete din Iran spre estul Siriei, duminică, țintind luptătorii ISIS

Incindetul cu aparatul SU-22 a avut loc duminică după-amiază, lângă orașul Tabqa, unde Forțele Democrate Siriene (SDF) au luptat cu militanții Statului Islamic, ca parte a efortului de a recuceri orașul Raqqa, fieful ISIS de la est.

Milițiile pro-guvernamentale au lovit unitățile SDF, alungându-le din orașul Ja'Din.

Forțele guvernamentale nu sunt implicate în bătătlia pentru Raqqa, dar luptă în împrejurimi împotriva ISIS, la sud-vest de oraș.

„La ora 18,43 (17,43 GMT), un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanţilor susţinuţi de coaliţie, la sud de Raqqa, şi, în virtutea regulilor noastre de angajare şi legitimă apărare, (…) aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet", a precizat comandamentul coaliţiei, într-un comunicat preluat de AFP.