Manifestările de Ziua Naţională a României sunt organizate de Primăria municipiului Constanţa, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi Comandamentul Flotei. Parada forţelor armate se desfășoară pe bulevardul Alexandu Lăpușneanu, cu începere de  la ora 11:00. Defilarea cu tehnică specializată şi plutoane de militari va avea loc în faţa Monumentului Eroilor Independenţei din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.“Pe lângă oficialităţi, particip[ cetăţeni de onoare ai Constanţei, consilierii locali şi judeţeni, parlamentari, liderii partidelor politice, directorii instituţiilor deconcentrate, reprezentaţi diplomatici la Constanţa, şi evident veteranii de război”,  a spus primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Pentru prima dată, la defilarea de Ziua Națională, au fost invitate Forţele Aeriene Române şi aliate. “Veţi vedea deasupra Constanţei, la momentul ceremoniei, avioane ce aparţin Armatei Române şi avioane care aparţin partenerilor noştri, de data această avioanele Forţelor Armate Canadiene”, a anunţat primarul Constanţei. Tot în premieră, Poliţia Locală va defila de Ziua Națională. Iar ]n cadrul paradei, pe lângă expoziția de tehnică milutrară, vor fi prezentate și primele autobuze din cele 104 cumpărate de municipalitate din Turcia. Dacă tot vine lumea să le arătăm şi să se convingă cum vor arăta autobuzele în prima etapă. Evident, în a doua etapă vor fi şi autobuze electrice şi autobuze hibrid”, a precizat primarul Decebal Făgădău. 

În paralel cu festivitățile de Centenar, Primăria rimăria municipiului Constanţa, oferă constănţenilor, în cinci parcuri din oraș, iahnie de fasole cu cârnați. Pentru musulmani, cârnați din curcan.

 

Te-ar putea interesa și: