Evenimentul ZileiVremeaAvertizare meteo de vreme severă. Cod galben de vânt puternic

Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben de vânt puternic

Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben de vânt puternic
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică de cod galben de ultimă oră care a afecta o mare parte din țară. Vremea se schimbă radical în următoarele ore.

Astfel, a fost emis cod galben de intensificări ale vântului, iar avertizarea este valabilă până miercuri după-amiaza în zone din 14 judeţe.

În intervalul 4 ianuarie, ora 20:00 – 5 ianuarie, ora 18:00, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ, vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 80 km/h şi temporar de peste 90 km/h.

Meteorologii mai anunță și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, care se vor semnala local în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei.

În ceea ce privește judeţele vizate de atenţionarea Cod galben, este vorba despre: Suceava, Neamţ, Alba, respectiv parţial Maramureş, Botoşani, Mureş, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Sălaj, Cluj şi Bihor.

Meteorologii anunța că începând de joi, vremea se schimbă radical

Cu toate acestea, în ciuda vântului puternic, vremea va continua să se încălzează în toată țara. ANM anunță că de miercuri vom avea temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime în general între 0 şi 7 grade. Totodată, prognoza meteo publicată de ANM mai arată că în vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii, vor fi înnorări şi va ploua, pe arii relativ extinse în Maramureş şi Crişana şi local în Banat şi Transilvania.

În Capitală, temperaturile maxime vor ajunge la 15 grade, pe când minimele se vor situa între 1-3 grade. Vremea se va schima din nou de joi, când temperaturile vor scădea brusc în mare parte a țării.

Astfel, bucureștenii se vor bucura de temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade. Joi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în cursul nopţii, când temporar va ploua slab.

În regiunile sudice şi sud-estice va fi o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie.

În schimb, pentru zona montană, meteorologii anunță ninsori, dar și depunerea unui strat consistent de zăpadă. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali.


Accesează: