Ninsorile vor predomina în special în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60 — 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În restul teritoriului, vitezele vor fi mai reduse, în general sub 50 — 55 km/h.

De altfel, vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineață temperaturile vor deveni preponderent negative.

Conform meteoromania.ro, previziunile pentru următoarele zile, valabile pentru toate zonele ţării sunt următoarele:

BANAT

La 4 februarie, valorile termice vor scădea accentuat şi vor ajunge la medii apropiate de cele normale, de 5…6 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade şi doar pe 5 şi 6 februarie vor fi uşor negative. Începând cu data de 8 februarie creşte probabilitatea ca temporar să plouă slab.

 CRIŞANA

Pe 4 februarie, temperaturile vor scădea accentuat şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Ulterior, vremea se va încălzi, astfel încât pe 7 – 8 februarie, vor fi temperaturi diurne de 11…13 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade şi doar pe 5 şi 6 februarie vor fi uşor negative.

TRANSILVANIA

În perioada 4 – 5 februarie, valorile termice vor scădea accentuat şi vor ajunge la medii apropiate de aproximativ 4 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi

din nou şi se vor înregistra medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 10 grade. Temperaturile minime vor avea valori medii de 1…2 grade în primele nopţi, iar în restul intervalului vor fi în general negative, până la -6 grade, pe 6 şi 7 februarie.

MARAMUREŞ

Între 6 şi 10 februarie, vremea va redeveni mai caldă decât în mod obişnuit pentru acestă perioadă. Mediile temperaturilor maxime vor fi de 10 grade, iar minimele termice se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

MOLDOVA

În perioada următoare, valorile maxime vor fi de aproximativ 13 grade, iar cele minime de 3 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea spre o valoare medie diurnă de aproximativ 8 grade, dar între 6 şi 10 februarie se prognozează un nou interval cu vreme mai caldă.

DOBROGEA

Între 4 şi 7 februarie, se va înregistra o scădere a valorilor termice, de aproximativ 8 grade la valorile diurne şi de aproximativ 6 grade la cele nocturne. Apoi, regimul termic va marca o nouă creştere. Probabilitatea de apariţie a ploilor este mai ridicată în jurul datelor de 4 şi 5 februarie. După 8 februarie, temperatura aerului se va menţine în jurul unei medii regionale de 10 grade ziua şi 4 grade noaptea.

MUNTENIA

În intervalul 4 – 5 februarie se va consemna o scădere semnificativă a temperaturii aerului, de 7…9 grade. De la data de 6 februarie, vremea se va încălzi din nou şi se vor înregistra, în medie, maxime de 10…11 grade şi minime de aproximativ 2 grade. Probabilitate mai mare de precipitaţii există pe pe 4 – 5 februarie.

OLTENIA

Pe 4 februarie, va fi o scădere de aproximativ 8 grade a temperaturilor. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere pe 4 – 5 februarie şi în intervalul 9 -14 februarie. După 8 februarie, temperatura aerului se va menţine în jurul unei valori medii regionale de 9 grade a temperaturilor maxime şi de 2 grade a celor minime.

LA MUNTE

În perioada 4 – 5 februarie, valorile termice vor marca o scădere şi vor ajunge la medii diurne de -2 grade Celsius.  Temperaturile minime vor coborî până la medii de -8 grade pe data de 5 februarie.