Evenimentul Zilei > Social > Revine PRĂPĂDUL! Avertizare COD PORTOCALIU, mii de oameni sunt în PERICOL
Revine PRĂPĂDUL! Avertizare COD PORTOCALIU, mii de oameni sunt în PERICOL

Revine PRĂPĂDUL! Avertizare COD PORTOCALIU, mii de oameni sunt în PERICOL

O avertizare cod portocaliu de inundaţii a fost emisă de hidrologi pe unele râuri din județul Bihor, valabilă până joi seara.

Totodată, alte trei județe se află se află sub un cod galben de inundații. 

Hidrologii avertizează că, din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Pietros – bazin superior amonte S.H. Pietroasa, județul Bihor.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă până joi la ora 20.00.

O altă avertizare cod galben de inundații a fost instituită pentru rîuri din judeţele Alba, Hunedoara şi Bihor, în vigoare până joi la ora 22.00, respectiv 23.00.

Hidrologii avertizează că, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior, județul Alba, Crișul Alb – bazin superior, județul Hunedoara, şi pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Șuștiu amonte confluență Valea Roșie, judeţul Bihor.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: