Astfel, pentru insula Shikoku, partea estică a insulei Kyushu și parte sud-estică a insulei Honshu au fost emise alerte de furtună, inundații și valuri înalte.

Taifunul Nankga va trece pe deasupra teritoriului nipon în partea de sud a insulei Honshu, anunță MAE, într-un comunicat de presă.

Aceste fenomene meteorologice pot produce perturbări la infrastructura de transport în și dinspre zona afectată, existând și posibilitatea întreruperii alimentării cu energie electrică pentru insula Shikoku și partea estică a insulelor Kyushu și Honshu din cauza vântului puternic, în zilele de joi, 16 iulie și vineri, 17 iulie 2015.

De asemenea, există posibilitatea emiterii unor alerte locale de evacuare, în anumite zone de pe teritoriul afectat.

Agenția Meteorologică din Japonia publică avertizări în timp real, care pot fi consultate la pagina Internet http://www.jma.go.jp/en/warn/index.html.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.