Evenimentul ZileiVremeaAvertizare Cod galben de ninsori, din această seară. Informații de ultimă oră pentru șoferi

Avertizare Cod galben de ninsori, din această seară. Informații de ultimă oră pentru șoferi

Avertizare Cod galben de ninsori, din această seară. Informații de ultimă oră pentru șoferi
Avertizare meteo Cod galben de ninsori. CNAIR recomandă șoferilor să circule cu prudență și să-și echipeze autoturismele corespunzător, pentru circulația în condiții de iarnă.

Avertizare meteo Cod galben de ninsori din această seară.

Conducătorii autovehiculelelor care se deplasează în această perioadă trebuie să circule cu prudență din cauza condițiilor meteo. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere atrage atenţia șoferilor să circule cu prudență și atenție pe drumurile publice. CNAIR le mai recomandă să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să aibă autovehiculele echipate pentru condiţii de iarnă

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să se informeze, înainte de a porni la drum, cu privire la condițiile de trafic prin zonele tranzitate.

Recomandările CNAIR vin în contextual avertizărilor meteo pentru următoarele ore. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol. Acesta este valabil până miercuri seara, în opt judeţe din sudul şi estul ţării, inclusiv în Capitală.

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben pentru perioada 26. 01, ora 23:00-27.01. 2021, ora 23:00, ce vizează jumătatea de sud-est a Dobrogei, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei. Vor fi ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent”, a artăat CNAIR într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei, vântul va bate în rafale cu o viteză de 55-70 km/h. Vântul va viscoli ninsoarea iar acest lucru va duce la o scădere a vizibilității pe șosele.

Avertizare de la Centrul INFOTRAFIC

O avertizare asemănătoare, tot pentru șoferii aflați în trafic a fost transmisă și de Centrul INFOTRAFIC. În contextul avertizării ANM, se recomandă limitarea deplasărilor pe timpul nopţii, în zonele vizate.

În cazul în care aceste deplasări nu pot fi amânate, se recomandă șoferilor să se informeze cu privire la condițiile de trafic și să-și echipeze autovehiculele. De asemenea, polițiștii rutieri recomandă asigurarea rezervelor de combustibil și apă pentru situațiile neprevăzute.

„Rulaţi cu viteză redusă pe un carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă. Evitaţi bruscarea comenzilor autovehiculului şi folosiţi frâna de motor pentru reducerea vitezei”, recomandă INFOTRAFIC.

Avertizare meteo Cod galben de ninsori

ANM a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până miercuri seara în opt judeţe și în Capitală. Este vorba despre Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea şi Teleorman.

Potrivit avertizării, între 26 ianuarie, ora 23:00 27 ianuarie, ora 23:00, în jumătatea de sud-est a ţării vor fi ninsori însemnate. Stratul de zăpadă va fi consistent și se va așterne neuniform.  şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Începând din această seară, ora 18:00 şi până joi, ora 10:00, este în vigoare o informare meteo de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă pentru Muntenia, Dobrogea şi local Moldova. La munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale de 50-60 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vor depăşi 75-85 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.


Accesează: