Avertismentul SUA: Orice atac nuclear al Phenianului va pune capăt regimul lui Kim

Avertismentul SUA: Orice atac nuclear al Phenianului va pune capăt regimul lui Kim Rusia-Coreea de Nord. Sursa foto: Dreamstime

Statele Unite au avertizat sâmbătă Phenianul că orice atac nuclear se va termina cu sfârşitul regimului Kim.

Atac nuclear. Orice atac nuclear al Phenianului asupra Coreii de Sud, Statelor Unite sau aliaţilor acestora va provoca sfârşitul regimului lui Kim Jong Un.

SUA a făcut avertismentul sâmbătă. În contextul unei noi creşteri a tensiunilor în peninsula coreeană, relatează agenţiile France Presse şi Reuters.

Atac nuclear. SUA şi-a reafirmat angajamentul faţă de Coreea de Sud

Statele Unite şi-au reafirmat „angajamentul neclintit" faţă de Coreea de Sud. Acesta se bazează pe „ansamblul capacităţilor americane, inclusiv nucleare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a exercita o puternică „descurajare asupra Coreei de Nord, a mai transmis Casa Albă.

Declaraţia se regăseşte ntr-un comunicat emis după o nouă reuniune a responsabililor americani şi sud-coreeni. Potrivit documentului, SUA promite un „răspuns rapid, zdrobitor şi hotărât" în eventualitatea unui atac nuclear nord-coreean.

SUA a mai avertizat Phenianul

Un mesaj similar a fost transmis de preşedintele american Joe Biden în aprilie anul curent. S-a întâmplat după o întrevedere cu omologul său sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Şi Coreea de Sud, aliată a SUA şi Japoniei, a avertizat Phenianul miercuri că va suferi „distrugeri teribile" dacă recurge la acţiuni „imprudente".

Atac nuclear Coreea de Nord Kim Jong un /Sursa foto: arhiva EVZ

Atac nuclear. Susţinut de Puțin, liderul Coreei de nord îi acuză pe toţi

SUA, Japonia şi Coreea de Sud au anunţat săptămâna trecută noi iniţiative trilaterale pentru a contracara Coreea de Nord. În special o operaţiune de transmitere reciprocă de date în timp real despre lansările de rachete nord-coreene.

După ce a acuzat SUA şi Coreea de Sud că au adus peninsula coreeană „în pragul unui război nuclear", Coreea de Nord a lansat luna trecută pe orbită un satelit de spionaj. Operaţiune despre care Seulul afirmă că a fost efectuată şi graţie ajutorului rusesc.

Phenianul a susţinut că a reuşit de atunci cu ajutorul acestui satelit să observe situri majore în SUA şi Coreea de Sud. Dar nu a publicat imagini