Avertismentul lui chef Florin Dumitrescu! Consumul în exces de pâine, periculos. Ce a păţit vedeta Antena 1

Avertismentul lui chef Florin Dumitrescu! Consumul în exces de pâine, periculos. Ce a păţit vedeta Antena 1 Sursa foto: Facebook

Florin Dumitrescu a dezvăluit pericolul din pâine. Acest aliment vine la pachet cu o serie de riscuri pentru sănătate, mai ales dacă este cumpărat din magazine. Celebrul bucătar de la Antena 1 a mărturisit că există un alt produs cu care poate fi înlocuită.

Pâinea este produsul cel mai cumpărat de români, dar puțini stiu că acesta nu este sănătos. Florin Dumitrescu a povestit că lipia este mult mai potrivită și că are mai multe beneficii pentru organism.

"O viață întreagă, până la 30 și ceva de ani, mi-a plăcut foarte mult pâinea, să fie de oricare, să aibă coaja groasă, să fie albă dacă se poate și cu cartofi. Și m-am umflat! M-am inflamat, m-am și îngrășat și m-am inflamat și constipat”, a spus George Buhnici, în podcastul moderat de el.

"Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta? Îți explic o chestie. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine. Și a făcut gaură în beton. Că ăla a căzut că picătura chinezească și peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 cm.

Și aia se întâmplă, de fapt, cu ceea ce mâncăm noi. De aceea, în momentul în care cumperi pâinea, trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită cu ceva. E cel mai simplu. Și eu mănânc asta, mâncați lipie: făină cu apă și nu ai nicio problemă”, a spus Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Pâine în fiecare azi

Specialiștii au declarat că pâinea are și alte dezavantaje. Acest aliment este responsabil pentru acnee, dar și pentru alte afecțiuni.

„Persoanele cu acnee tind să consume mai mulți carbohidrați rafinați decât persoanele cu acnee mică sau fără acnee.” Potrivit dermatologului, printre alimentele care sunt „bogate în carbohidrați rafinați se numără pâinea, biscuiții, cerealele, paștele (toate făcute cu făînă albă), orezul alb, tăițeii, sucurile, băuturile îndulcite, zahărul din trestie, siropul de arțar și mierea sau agave.”, spun specialiștii.

Potrivit cercetării, „pâinea (1) face ca intestinul să fie mai permeabil și poate astfel să încurajeze migrarea particulelor alimentare în locuri unde nu sunt așteptate, determinând sistemul imunitar să atace atât aceste particule, cât și substanțele relevante pentru creier care se aseamănă cu acestea, și (2) eliberează compuși de tip opioid, capabili să provoace dereglări mentale dacă ajung la creier”.

Ne puteți urmări și pe Google News