De ce este interzis să mănânci pâine cu brânză! Îşi face mult rău. Specialiștii au demonstrat acest lucru
- Emma Cristescu
- 8 mai 2022, 23:00
Specialista Mihaela Bilic a dezvăluit că pâinea cu brânză și roșii este o gustare sănătoasă, atâta timp cât nu se adaugă prea mult ulei. Cu toate astea, oamenii trebuie să cunoască anumite informații înainte.
Pâinea, brânza și roșia sunt alimentele preferate de români. Cu toatea astea, experta Mihaela Bilic declară că este o combinație dificilă și care se poate tranforma într-o bombă calorică. Contează enorm cantitatea de ulei pe care o adăugăm.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun nu mai mănânc pâine, pentru că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză.
Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.
Brânza este un fel de super lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă, la masa respectivă, punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.
„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și, dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.
Specialista a explicat ce conțin pâinea și brânza. „Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună, avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.
Putem bea cafea zilnic?
Specialista a explicat ce se întâmplă cu organismul nostru dacă bem cafea zilnic.
„Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou, au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:
- face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene - are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă -menține presiunea arterială și evită hipotensiunea din cauza caniculei și deshidratării”, a precizat, pe contul de Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 minute înainte de mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort”, a mai precizat Mihaela Bilic, potrivit doctorulzilei.
„Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a conchis Mihaela Bilic.