Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Avertismentul ignorat legat de pandemia de gripă Hong Kong. Document din arhivele Franței. Istoria secretă
Avertismentul ignorat legat de pandemia de gripă Hong Kong. Document din arhivele Franței. Istoria secretă

Avertismentul ignorat legat de pandemia de gripă Hong Kong. Document din arhivele Franței. Istoria secretă

Pandemia de gripă Hong Konh din 1968-1969 ar fi fost un episod uitat al istoriei recente dacă nu ar fi existat cea de COVID 19 din 2020.

Asta deși atunci au murit între 1 și 4 milioane de oameni din toate continentele, cifrele diferind de la o statistică la alta.

În Franța, de exemplu, au murit 31.000 de persoane, dar adevărata ”contabilitate” a morților de gripă Hong Kong s-a făcut abia în 2003, de către un epidemiolog care a adunat cifrele din toate districtele.

Pandemia a avut 2 vârfuri, primul în vacanța sărbătorilor de iarnă din 1968 și al doilea în sezonul rece 1969-1970.

Arhivele Naționale ale Franței au făcut public recent un document care arată că au existat avertismente asupra virusului care atinsese deja Europa, dar aceste avertismente nu s-au materializat în nici un fel de măsuri.

Iată ce spune acest document, de fapt o scrisoare a ministrului Afacerilor Sociale A. Philbert către directorul general al Sănătății Publice, Direcția de Igienă Publică și Epidemiologie.

”Am onoarea de a vă atrage atenția asupra unei declarații a doctorului Griffith, din delegașia britanică la Comitetul regional al OMS pentru Europa, legată de teama de o pandemie gripală până la sfârșitul anului.”

Ministrul spune că se știe că Londra este un punct de referință pentru gripă și că este mereu prima alertată dacă apar manifestări extinse.

”Epidemia de gripă care a luat naștere în Extremul Orient și a apus deja stăpânire pe Australia și Iran este cauzată de un virus A2 (Hong Kong) împotriva căruia vaccinurile preparate anterior nu au efect.

Nu pot decât să vă transmit acest semnal de alarmă, în măsura în care nu îl aveați deja, în special din ultimele date epidemiologice lunare ale OMS, de la serviciile competente și mai ales de la institutele care cercetează virusul gripei și lucrează la elaborarea vaccinului.”