Achizițiile exagerate de alimente, făcute în această perioadă, ar putea să atragă o criză de aprovizionare și implict creșterea prețurilor. Avertismentul a fost făcut de Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU. În ultimele săptămâni, în multe țări dezvoltate, locuitorii au făcut cumpărături mult peste medie.

„Nu este nevoie decât ca importatorii mari, precum guvernele, să intre în panică şi să înceapă să cumpere masiv pentru a crea o criză. Nu este o problemă de aprovizionare, dar este o schimbare de comportament în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Ce se întâmplă dacă cumpărătorii cred că nu pot primi transporturile de grâu sau orez în mai sau iunie? Acest lucru ar putea duce la o criză a aprovizionării cu alimente la nivel global”, a spus Abdolreza Abbassian, economistul-şef al FAO.

Pe de altă parte, Departamentul American pentru Agricultură (USDA) estimează că rezervele mondiale de grâu şi orez sunt în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ar putea reduce impactul crizei Covid-19 asupra siguranţei alimentare

Oficialul a avertizat că statele care se bazează pe exportul de petrol ar putea să aibă probleme, din cauza scăderii preșului.