Persoanele care doresc să plece la muncă în străinătate trebuie să fie foarte atente la oferte, pentru a nu fi induse în eroare – este avertismentul autorităților române, care subliniază că ofertele de angajare de pe diferitele site-uri sau rețele sociale pot fi înșelătoare.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Vaslui a dat publicității un comunicat prin care a precizat că ofertele de muncă în diverse țări ale UE, pe care vasluienii le găsesc pe diferite site-uri sau rețele de socializare, nu au nicio legătură nici cu Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, nici cu rețeaua Eures.

De aceea, cei interesați trebuie să fie foarte atenți și să evite plecările la muncă în străinătate în condiții nesigure și fără vreun contract legal.

Cu toate acestea, mulți vasluieni nu au ținut cont de recomandări și, de pildă, în aceste zile 11 localnici din comuna Banca, plecați să lucreze la cules de căpșuni în Germania, fără nicio garanție în acest sens, nu au găsit de muncă și au rămas fără bani și fără vreun sprijin într-o gară din orașul Bonn.

Au cerut ajutorul în țară și autoritățile au intervenit în acest caz pentru readucerea acasă a celor 11 vasluieni, potrivit celor relatate de Radio România Actualităţi.