Evenimentul Zilei > Social > Avertisment la vaccinul AstraZeneca. Semnele trombozei anunțate de Agenția Europeană a Medicamentului
Avertisment la vaccinul AstraZeneca. Semnele trombozei anunțate de Agenția Europeană a Medicamentului

Avertisment la vaccinul AstraZeneca. Semnele trombozei anunțate de Agenția Europeană a Medicamentului

O listă cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca a fost făcută publică de Agenția Europeană a Medicamentului (ARM).

Așadar, cei care s-au imunizat cu prima doza din acest ser, este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne: dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Semnele la care să fim atenți dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca

Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot apărea în primele doua săptămâni după vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat așadar că rapelul cu AstraZeneca vă fi anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doza.

Gheorghiță: afirmă că rapelul cu AstraZeneca a fost anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză.
„Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiţă, anunță Antena3.

Neîncrederea în serul AstraZeneca este absolut firească

El a mai airmat că neîncrederea în serul de la AstraZeneca este absolut firească, dar toată lumea își dorește să reconstruiască încrederea în acest vaccin.

„Neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aş putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluţie, a creşterii ezitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Au fost ţări care au decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul de la AstraZeneca.