"Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei. Frontiera dintre Rusia şi Ucraina este larg deschisă, permiţând tranzitul echipamentelor militare şi resurselor. Rusia a acumulat resurse militare importante, muniţie etc. la niveluri care pot susţine operaţiuni. În interiorul Ucrainei, separatiştii sunt o forţă bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas", a subliniat generalul NATO.

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că există riscul intensificării conflictului din estul Ucrainei în următoarele luni.

"Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieţi omeneşti. Încălcările armistiţiului persistă şi există riscul revenirii la lupte grele. Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti, oferindu-le instruire, arme şi militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staţionat la frontiera cu Ucraina", a precizat Stoltenberg. 

"În pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului de la Minsk, nu putem considera armistiţiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluţie politică… Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situaţia se poate deteriora şi mai mult", a conchis oficialul NATO.