Evenimentul Zilei > International > Avertisment DUR: PUTIN nu a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei
Avertisment DUR: PUTIN nu a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei

Avertisment DUR: PUTIN nu a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei

Preşedintele Rusiei va continua ingerinţele în estul Ucrainei, avertizează comandantul suprem al forţelor NATO, generalul american Philip Breedlove, relatează Reuters.

"Nu cred că domnul Putin a terminat ce avea de făcut în estul Ucrainei. Frontiera dintre Rusia şi Ucraina este larg deschisă, permiţând tranzitul echipamentelor militare şi resurselor. Rusia a acumulat resurse militare importante, muniţie etc. la niveluri care pot susţine operaţiuni. În interiorul Ucrainei, separatiştii sunt o forţă bine antrenată, condusă din Rusia, pregătită să efectueze orice misiune li s-ar cere în regiunea Donbas", a subliniat generalul NATO.

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că există riscul intensificării conflictului din estul Ucrainei în următoarele luni.

"Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieţi omeneşti. Încălcările armistiţiului persistă şi există riscul revenirii la lupte grele. Rusia continuă să susţină insurgenţii separatişti, oferindu-le instruire, arme şi militari. În plus, Rusia are un efectiv amplu staţionat la frontiera cu Ucraina", a precizat Stoltenberg. 

"În pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului de la Minsk, nu putem considera armistiţiul ca fiind suspendat, pentru că este cea mai bună bază pentru o soluţie politică… Fără Acordul Minsk, mi-e teamă că situaţia se poate deteriora şi mai mult", a conchis oficialul NATO.