Evenimentul Zilei > Social > Avertisment ANSVSA. Desert pe bază de bezea, scos de la comercializare din magazinele CORA
Avertisment ANSVSA. Desert pe bază de bezea, scos de la comercializare din magazinele CORA

Avertisment ANSVSA. Desert pe bază de bezea, scos de la comercializare din magazinele CORA

Un sortiment de desert a fost scos la vânzare, din magazine, după ce s-a descoperit prezența oxidului de etilenă în compoziția sa.

Inspectorii sanitari au retras de la vânzare un sortiment de desert pe bază de bezea, care era distribuit de un lanț de magazine din Bacău, Constanța și București. În urma analizelor de laborator care au fsot efectuate s-a descoperit că produsul cu pricina avea un conținut de oxid de etilenă.

Conform Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este vorba despre un lot din produsul denumit „Cora Desert cu miez de bezea” vândut în magazine din lanţul de hipermarketuri CORA.

Desertul cu miez de bezea este vândut într-un mare lanț de magazine, în mai multe localități din țară. Iar cei care au achiziționat produsul din lotul afectat sunt îndemnați să-l returneze. Cumpărătorii pot merge la magazine și își vor primi banii înapoi.

„Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin Cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora”, este anunțul postat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Motivul pentru care desertul a fost retras este prezenţa oxidului de etilenă peste limita admisă legal.

Compania Mars a retras mai multe sortineme de înghețată

De curând, compania Mars a retras de la comercializare mai multe loturi de înghețată din sortimentele  Bounty, Snickers şi Twix. Motivul a fost legat tot de prezența oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii companiei. Compusul chimic era la niveluri mult mai mari decât cele care au fost permise prin reglementările adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Compania Mars a retras de la comercializare îngheţatele Bounty (îngheţată 6 batoane), Twix (îngheţată 6 batoane), Snickers (îngheţată 6 batoane), Snickers (îngheţată baton 48 grame), Snickers Xtra (îngheţată baton 66 grame), Bounty (îngheţată baton 39,1 grame) şi Twix (îngheţată baton 40 grame).

Informația a fost prezentată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit anunţului, consumarea produselor nu este nocivă. Retragerea de la comercializare a avut loc în urma prezenţei oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de lege într-un ingredient produs de unul din furnizorii Mars.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: