Evenimentul Zilei > Politica > Ce averi de invidiat au noii parlamentari. Cu ce bunuri se laudă aleșii poporului
Ce averi de invidiat au noii parlamentari. Cu ce bunuri se laudă aleșii poporului

Ce averi de invidiat au noii parlamentari. Cu ce bunuri se laudă aleșii poporului

Ce averi de invidiat au noii parlamentari. Cu ce bunuri se laudă aleșii poporului

Noii parlamentari și-au făcut publice averile. Aleșii și-au ales declarațiile de avere, iar la iveală a ieșit faptul că unii dintre ei sunt înstăriți. Politicienii au investit în terenuri, case sau obiecte de artă. Există și parlamentarii care sunt săraci, după propriile lor afirmații și nu au avut nimic de declarat.

Olivia Morar, deputat PNL, a ajuns în Parlament după ce a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției. Profesează avocatura și deține, conform declarației de avere, 16 terenuri, 3 apartamente, 12 case în mai multe județe din țară și două spații comerciale.

Parlamentari cu averile foarte consistente. Unii sunt prosperi, alții sunt săraci

Vetuța Stănescu, deputat al aceluiași partid, PNL, este proprietara a 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță. Mai posedă 2 mașini și are economii de 160.000 de lei și 40.000 de euro, conform Digi 24. Călin Balabașciuc este deputat al AUR, are 24 de ani și a declrat că nu deține nimic.

În schimb, colegul său de partid, Mircia Chelaru are o poprire pe conturi pentru 200.000 de euro. Contactat de sursa citată, nu a dorit să dea vreo explicație pe această temă. Avocata Laura Vicol a intrat în Parlament pe listele Partidului Social Democrat (PSD). A spus că are bijuterii, ceasuri, genți și tablouri în valoare totală de 750.000 de euro.

„Asta este proveniența colecției”

Radu Ciornei, deputat USR, este un iubitor și colecționar de artă. 40.000 de euro a investit într-o colecție de artă populară bucovineană.

„Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. El, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii. Menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a spus Ciornei.