Evenimentul Zilei > Politica > Autoritate locală care are EXCEDENT bugetar. Ce transmite un președinte județean guvernanților în legătură cu BUGETUL
Autoritate locală care are EXCEDENT bugetar.  Ce transmite un președinte județean guvernanților în legătură cu BUGETUL

Autoritate locală care are EXCEDENT bugetar. Ce transmite un președinte județean guvernanților în legătură cu BUGETUL

În timp ce autoritățile locale din țară au protestat în Capitală și s-au plâns că nu le ajung banii, Consiliul Județean Mureș a încheiat anul cu peste o sută de milioane de lei în visterie.

În cadrul primei ședințe ordinare a anului 2019, consilierii județeni au aprobat utilizarea excedentului bugetar al anului 2018, în valoarea de 101.009.065,87 lei pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare precum și pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunii de funcționare. Suma excedentară prevăzută pentru secțiunea de dezvoltare, în valoare de 62 milioane de lei este angajată pentru decontarea lucrărilor executate în cursul anului 2018, conform graficelor și termenelor de execuție. De asemenea, peste 39 de milioane de lei vor fi folosiți pentru secțiunea de funcționare.

Președintele Péter Ferenc a precizat că excedentul bugetar se datorează faptului că licitațiile pentru investițiile și lucrările noi din anul trecut au fost pornite cu întârziere din cauza adoptării tardive a bugetului național, motiv pentru care bugetul județului s-a aprobat doar în mijlocul lunii februarie 2018. Președintele Consiliului Județean Mureș a atras atenția că în 2019 autoritățile publice locale vor avea probleme și mai grave în ceea ce privește investițiile având în vedere că momentan bugetul național nu este aprobat. ”Cu cât mai târziu va fi aprobat bugetul, cu atât mai târziu vor fi pornite licitaţiile pentru anumite lucrări. O licitație deschisă durează în medie trei luni, dacă semnăm contractele de execuție doar în a doua parte a anului, nu prea ajungem și la finalizarea lucrărilor. Din acest punct de vedere pentru noi este un impas foarte mare dacă se aprobă bugetul mai târziu”, a declarat Peter Ferenc.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: