Evenimentul Zilei > International > Australia înăsprește restricțiile anti-Covid. A fost scoasă armata pe străzi
Australia înăsprește restricțiile anti-Covid. A fost scoasă armata pe străzi

Australia înăsprește restricțiile anti-Covid. A fost scoasă armata pe străzi

Australia se luptă să oprească răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Armata australiană a început să patruleze în Sydney pentru a aplica restricțiile anti-Covid, în timp ce carantina din Brisbane a fost prelungită.

Restricții în mai multe orașe

Queensland a declarat că a detectat 13 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore – cea mai mare creștere de o zi înregistrat în stat într-un an.

Restricțiile din Brisbane, al treilea cel mai mare oraș din Australia, ar fi trebui să ia sfârșit marți, dar vor rămâne în vigoare până duminică.

Australia trecre printr-un ciclu de „închis-deschis” în mai multe orașe după apariția tulpinii Delta, iar astfel de restricții vor continua până când țara va atinge un nivel ridicat de vaccinare.

Premierul australian a promis că un lockdown va fi „mai puțin probabil” odata ce 70% din populația cu vârstă de până la 16 ani se va vaccina. El se așteaptă ca rata să fie atinsă până la finalul acestui an.

Armata a ieșit pe străzi

Aproximtiv 300 de militari, neînarmați și sub comanda poliției, au început de luni să viziteze acasă persoanele aflate în carantină, pentru a se asigura că sunt izolate. De asemenea, au însoțit ofițerii de poliție care patrulau în cartierele din Sydney, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus, potrivit Reuters.

De altfel, armata ar ajuta la livrarea de alimente și la înființarea spațiilor e vaccinare, a declarat un oficial din armată.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: