Evenimentul Zilei > International > Aurescu: Atentatul din Franţa arată necesitatea sporirii eforturilor globale contra terorii
Aurescu: Atentatul din Franţa arată necesitatea sporirii eforturilor globale contra terorii

Aurescu: Atentatul din Franţa arată necesitatea sporirii eforturilor globale contra terorii

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat atentatul terorist comis vineri în Franţa şi a afirmat că acesta arată necesitatea sporirii eforturilor globale de a acţiona împotriva terorii.

"Condamn cu tărie atentatul terorist comis în această dimineaţă în Isere. Suntem solidari cu prietenii noştri francezi. (…) Atacul din Isere arată în mod tragic necesitatea imperativă de a spori eforturile globale pentru a acţiona împotriva terorii, a o preveni şi a o descuraja. Avem nevoie de o Curte Împotriva Terorismului", afirmă Aurescu, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe.

O persoană a fost ucisă şi multe alte rănite într-un atentat jihadist în Franţa, comis vineri dimineaţa într-o uzină din Saint-Quentin-Fallavier, aproape de Lyon (centru-est), au indicat surse concordante, citate de AFP.

Presupusul autor al atentatului a intrat în uzină cu un drapel islamist în mână şi a detonat mai multe recipiente cu gaz, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, un corp decapitat a fost găsit în apropierea locului atentatului.