AUR anunță că în acest an nu ar mai trebuie să existe restricții de Paște. Formațiunea politică cere ridicarea acestor restricții și pentru Paștele catolic, care are loc pe 4 aprilie.

Pastele ortodox din 2021 este în data de 2 mai, iar Pastele catolic din 2021  se sărbătorește în 4 aprilie.

AUR a cerut deja Guvernului condus de Florin Cîțu, dar și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să elimine restricțiile de deplasare.

Este vorba despre noaptea sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Politicienii vor ca și în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic restricțiile să fie ridicate.

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu cere două nopți sacre fără restricții. El vrea ca creștinii să poată participa la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie.

„Este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, cere AUR într-un comunicat.

AUR vrea un Paște fără restricții

Liderii AUR au emis un comunicat în care explică de ce este important ca românii să poată participa la slujbă în noaptea sfântă.

Claudiu Târziu a declarat că Paștele este cea mai importantă sărbătoare pentru români. De asemenea, a mai menționat în declarația sa că toți liderii AUR vor merge să ia lumină.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple.

Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre.

Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina.

Le-o vom da și celor rătăciți. Care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, conform Agerpres.

Citește și: Dan Andronic, despre scandalul din AUR. Cine se află în spatele circului?