Evenimentul Zilei > Politica > Dan Andronic, despre scandalul din AUR. Cine se află în spatele circului?
Dan Andronic, despre scandalul din AUR. Cine se află în spatele circului?

Dan Andronic, despre scandalul din AUR. Cine se află în spatele circului?

Jurnalistul Dan Andronic dezbate alături de colegii săi, Mirel Curea și Robert Turcescu, scandalul care are loc în prezent în AUR.

Jurnalistul Dan Andronic vorbește în cadrul emisiunii EVZ Play despre scandalul din AUR.

El consideră că în acest moment se încearcă decredibilizarea AUR.

„Nu cred că Serviciile sunt în spatele acestor fapte. Nu cred că SIE se află în spate, așa cum a sugerat Cozmin Gușă. M-aș bucura să fie ei în spate, dar nu-i cred în stare. Experiența mea de consultant politic mi-a dovedit un lucru: de multe ori căutăm planuri acolo unde e prostie.

Robert Turcescu, colegul său, nu este de acord cu aceste afirmații.

Dan Andronic, despre scandalul Șoșoacă și AUR

„Eu cred că vă înșelați aici. Să spun așa: În 2 – 3 luni de zile, AUR se face praf. Deci partidul dispare. Pentru că partidul ăsta a fost votat pentru că în el au existat voci. Voci precum a acestei Șoșoacă.

Un partid anti-sistem, care sparg ușa cu toporul. Nu spun cu frumosul. Pe asta au primit votul. AUR când a intrat în parlament a început să se cumințească. Devenim frecventabil. Cine nu era frecventabil? Diana Șoșoacă.

Toți le-au spus: bă dacă vreți să primiți și voi o funcție pe colo, pe colo, facem o înțelegere, un dialog… scăpați de nebuna aia. Au scăpat de ea. Cu ghilimele de rigoare.

În același timp au scăpat și de nebunia care i-a dus în Parlament. În curând eu o să văd, și dau scris… asta s-a întâmplat și cu PMP. Asta se va întâmpla și la AUR. Unii vor merge către PNL și alții către PSD.

AUR-ul este în disoluție”, spune Robert Turcescu. El a continuat să explice legăturile dintre AUR și Servicii.

„Era un electorat înainte de alegeri care nu putea fi captat de PNL. Nici de PSD. Nici de USR. Hai să ducem electoratul la AUR, un partid nou. S-a întâmplat ca și cu PPDD, că nu era un partid născut din spuma populară românească. Se vindeau locurile pe bandă rulantă la PPDD. 50.000 locul de deputat și 100.000 locul de senator. Aiurea”.

„Nu i-am văzut niciodată pe cei de la SIE sau SRI să facă asta”

Dan Andronic: „Am lucrat în trei campanii majore. N-am văzut niciodată ca cei de la SIE sau SRI să facă așa ceva. Cu tot respectul pentru această teorie. În orice serviciu există un loc de comandă. Cineva ar trebui să decidă. Un șef. Prim-adjunctul, directorul. Ar trebui implicați foarte mulți oameni. Ar trebui alocate resurse enorme.

În 3 campanii nu am văzut nicio operațiune de acest gen. Vorbim de Traian Băsescu, Adrian Năstase și de Călin Popescu Tăriceanu.

Trei oameni puternici la momentul respectiv, care puteau fi ajutați sau încurcați. E mult mai ușor să faci rău decât bine. Aici vorbim de o construcție care ar trebui să facă bine.

Acum că zici tu că vin Serviciile să o dărâme… să fie sănătoși. Asta sunt convins că pot face. Nu-ți trebuie prea multă organizare pentru asta”, spune Dan Andronic.

Mirel Curea consideră că același raționament poate fi aplicat și pentru USR.

„Tot postare de sprijin. Eu am în vedere doi poli. USR și AUR. De ce să-i risipească? Ei răspund, vorba marxistului, unei necesități obiective. Avem un public furios că referendumul pentru familie a fost sabotat.

Oamenii s-au simțit batjocoriți. Avem voie la mall, nu avem voie la biserică. Avem voie să jucăm la păcănele, dar nu avem voie să mergem la cimitir. În general avem voie să facem cam orice, mai puțin pe asta cu credința.

Ei răspund acestor necesități obiective. Nu știu cât vor putea ei onora aceste promisiuni.

În vară au venit la mine niște amici de la Servicii și mi-au zis „tu ești negru în cerul gurii, lasă-i pe ăștia de la AUR”. Au fost sprijiniți dina ceastă zonă. Sprijiniți să nu fie tocați. Dacă ei vor reuși să se țină… nu știu… o să fie sprijiniți în continuare de cine trebuie… ăia care au jurat pe steag”, spune Mirel Curea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.