AUR a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Mesajul lui George Simion

AUR a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Mesajul lui George Simion George Simion. Sursa foto: Arhiva EVZ

AUR, partidul condus de George Simion, a aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR). Liderul formațiunii politice a declarat europarlamentarii săi vor activa în cel mai important grup conservator din Parlamentul European.

Ce spune George Simion

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conseratoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului.

George Simion

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

AUR a aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Conducerea Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea europarlamentarilor AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor.

AUR

Sursa foto AUR

Partidul condus de George Simion a trimis în Parlamentul European, ca urmare a votului de la alegerile din 9 iunie, şase eurodeputaţi: Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi A.S. Sturdza Şerban Dimitrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce e Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni a fost creat în 2009 pentru a elabora o agendă eurorealistă pentru Uniunea Europeană. ECR consideră că UE trebuie să se focalizeze asupra asigurării cooperării între statele sale membre, precum și asupra găsirii unor soluții practice la problemele și provocările anilor 2050, și nu ale anilor 1950.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni mai consideră că este timpul ca Uniunea Europeană să fie purtată într-o nouă direcție și să funcționeze din nou, atât din punct de vedere economic, cât și în beneficiul cetățenilor săi. ECR este, în prezent, cel de-al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, fiind compus din 70 de deputați din 15 state membre ale Uniunii Europene. Cehul Jan Zahradil este lider de grup din Parlamentul European.