Circ la Parlament, cu Simion şi Ciolacu. „A luat Bac-ul mai târziu”

Circ la Parlament, cu Simion şi Ciolacu. „A luat Bac-ul mai târziu” George Simion. Sursa foto: arhiva EVZ

George Simion i-a adus premierului Marcel Ciolacu un volum din seria de cărți „Harry Potter”. Liderul AUR i-a cerut premierului să intervină la frontiera cu Ucraina deoarece au fost blocate multe microbuze cu cărți.

George Simion a avut un schimb de replici cu Marcel Ciolacu, pe holurile Parlamentului, cu privire la drepturile românilor din Ucraina. Liderul AUR şi mai mulţi parlamentari au venit cu teancuri de cărţi în limba română. Aceștia au spus că cinci microbuze pline cu cărţi sunt blocate la graniţa cu Ucraina. De ademenea, au acuzat statul că nu face nimic astfel încât aceste cărţi să ajungă la copiii români.

George Simion i-a dat lui Marcel Ciolacu o carte „Harry Potter”

Preşedintele PSD a participat şi la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. Ulterior pe holuri a fost abordat de mai mulţi aleşi de la AUR, inclusiv George Simion. Liderul AUR i-a cerut sprijin premierului ca microbuzele cu cărţi donate de AUR românilor din Ucraina să poată trece mai repede frontiera prin vama Siret.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem manuale de limbă română care sunt în momentul acesta în Vama Siret. E ziua unirii Bucovinei cu ţara. Avem cinci microbuze în vamă în momentul ăsta. Dacă puteţi anunţa Poliţia de Frontieră Română să vorbească cu omologii”, i-a spus George Simion lui Marcel Ciolacu.

Liderul AUR, refuzat de Ciolacu

Marcel Ciolacu i-a spus lui George Simion că nu face trafic de influenţă şi nu intervine, însă a adăugat că este lăudabilă iniţiativa partidului AUR.

„În primul rând, eu nu fac trafic de influenţă şi nu intervin. În schimb, am înţeles fenomenul şi facem împreună. E foarte lăudabilă iniţiativa dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu.

George Simion nu a vrut să îi strângă mâna premierului, dar i-a oferit o carte din seria Harry Potter, spunând că a înţeles că premierul „a luat Bac-ul mai târziu”.

„I-am dat Harry Potter să citească că am înţeles că a luat Bac-ul mai târziu domnul Ciolacu. Eu dau mâna doar cu românii”, a afirmat Simion. După acest schimb de replici, premierul a plecat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi nu a mai participat la acţiunea PSD.

Marcel Ciolacu a refuzat să facă vreun comentariu despre incident. A spus doar că a avut o dicuţie cu cei doi. Mai mult, AUR ceruse coaliţiei să îi retragă sprijinul lui Alfred Simonis de la şefia interimară a CamereiDeputaţilor.