„Cine vrea să ia legătura cu Ministerul Public, să ia legătura cu procurorul general. Să aibă curaj. Preocurorul general nu mănâncă oameni”, a declarat Augustin Lazăr la început.

„Informația zilei nu era că domnul ministru a venit aici tiptil, ci faptul că CSM convoacă magistrații din țară să-și expună opinia în legătura cu o măsură luată neconstituțional”, a mai adăugat acesta.

„A contactat un anumit procuror care are probleme de reprezentativitate în asociația procurorilor. Este nevoie de o adunare generală”, a mai spus acesta iritat.

„Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie expiră mandatul şi procedura se derulează între timp şi în felul ăsta până la expirarea perioadei vom avea un nou procuror general”, a afirmat Toader, în cursul dimineții.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat, joi, la sediul Parchetului General, unde a spus că a mers să vadă cum îşi desfăşoară activitatea procurorii. El a afirmat la sosire că se întâlneşte cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Te-ar putea interesa și: