Evenimentul Zilei > Actualitate > Au stat și au privit-o cum moare. O tânără de 18 ani s-a înecat în Olt fără să-i sară nimeni în ajutor
Au stat și au privit-o cum moare. O tânără de 18 ani s-a înecat în Olt fără să-i sară nimeni în ajutor

Au stat și au privit-o cum moare. O tânără de 18 ani s-a înecat în Olt fără să-i sară nimeni în ajutor

O tânără de 18 ani a murit înecată în râul Olt, fără ca nimeni să încerce să o salveze din ape. A fost găsită abia după două ore de căutări.

Cristina Hainagiu, în vârstă de 18 ani, a luat parte la un joc mortal cu mai mulți tineri pe malul râului Olt, în localitatea Islaz, din Teleorman. Tânăra s-a înecat în apele râului în vreme ce ceilalți priveau de pe mal, după cum relatează Antena 3.

Tânăra, de loc din orașul Târgu Măgurele, a mers cu mai mulți prieteni la scăldat, pe malul râului Olt, în zona localității Islaz.

La un moment dat, tinerii au început să facă sărituri în apă, cu capul în jos, într-o zonă destul de periculoasă. Tinerii nu au părut conștienți de pericol așa că au început să sară, unul după altul. Asemenea amicilor săi, Cristina a încercat o săritură în apa Oltului, însă, după ce s-a scufundat, nu a mai apărut la suprafață.

Martorii care au asistat la incident susțin că fata s-ar fi lovit la cap, de un trunchi de copac, și ar fi leșinat, iar mai apoi, neprimind ajutor la vreme s-a înecat.

Nimeni nu a sărit să o ajute

Mai mult, deși plaja era plină la acea oră, nimeni nu a încercat să o salveze, până la sosirea echipajelor de pompieri. Tânăra a fost găsită, după aproximativ două ore, exact în locul în care a sărit și s-a scufundat, după cum relatează martorii.

„Astăzi (vineri  – n . red.), la ora 17.37, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, a fost anunțată dispariția în apele râului Olt, pe raza localității Islaz, a unei tinere de aproximativ 18 ani. La fața locului s-au deplasat două echipe de căutare – salvare cu două bărci, echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului Alexandria, un echipaj SMURD Turnu Măgurele și o ambulanță SAJ cu medic”, se arată într-o comunicare transmisă de reprezentanții ISU Teleorman.

Fata nu a mai fost salvată

Potrivit sursei citate, trupul neînsuflețit al tinerei a fost scos din apă după aproximativ două ore de căutări. Scafandri au adus-o la mal și l-au predat echipajelor medicale de pe ambulanță, conform protocolului.

„După aproximativ două ore de căutări, scafandri au găsit tânăra, au adus-o la mal și au predat-o echipajelor medicale care au început protocolul de resuscitare. Tânăra de 18 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, echipajul medical al SAJ Teleorman declarând decesul la ora 19.50. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări”, a transmis ISU Teleorman într-un comunicat de presă.

Sursa foto: antena3.ro