DSP a uitat pur și simplu să îl și interneze pe bucureștean. Deși acesta a avut simptome, s-a tratat cu ajutorul medicului de familie și al unei cunoștințe, medic la Institutul Matei Balș.

Reprezentanții Guvernului recunosc că au probleme, dar le pun pe seama lipsei acute de personal și promit îmbunătățirea situației. De la 1 august mai mulți medici și asistenți au fost detașați la cele mai solicitate Direcții.

Potrivit secretarului de stat Horațiu Moldovan, în acest moment, România are în jur de 150 de epidemiologi. Statisticile oficiale arată că ar avea nevoie de un număr cam de 3 ori mai mare.

DSP-urile sunt depășite de numărul mare de solicitări și le răspund foarte greu bolnavilor cu COVID-19 sau suspecților. Este concluzia Asociației Colegiului Pacienților care susține că a primit sute de sesizări.

Reprezentanții Guvernului recunosc că există probleme și spun că, de azi, au detașat zeci de medici și asistenți care să ajute Direcțiile de Sănătate Publică. DSP București a pierdut azi 4 epidemiologi. Au spus că au mult de muncă și au demisionat.

Din fericire, pentru următoarele 30 de zile, DSP are 13 medici detașați de la alte spitale.

Demisia acestora vine într-un moment foarte dificil pentru România, având în vedere că raportările zilnice ale cazurilor de coronavirus sunt foarte mari în ultima perioadă, iar cadrele medicale fac eforturi uriașe să facă față.

În ultimele 24 de ore, alte 1.225 de persoane au fost depistate pozitiv la testul Covid-19. Numărul testelor efectuate în aceeași perioadă a fost de 23.451.

Până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.225 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.