Evenimentul Zilei > International > Au speriat și Italia. Vendetă între clanurile de romi. Carabinierii au intervenit în forță
Au speriat și Italia. Vendetă între clanurile de romi. Carabinierii au intervenit în forță

Au speriat și Italia. Vendetă între clanurile de romi. Carabinierii au intervenit în forță

O femeie care s-a prezentat ca aparținând familiei de romi români Popescu a sunat, miercuri noaptea, la Carabinieri, spunând că a fost victima amenințărilor cu moartea din partea unor compatrioți, care i-au spus că sunt deja în drum spre casa ei din Rosà, Italia.

 

Operatorul de la 112 l-a avertizat imediat pe comandantul adjunct al Stației Carabinieri locale care, cunoscând reclamantul, familia sa și trecutul istoric recent care vede această familie implicată în scandaluri cu alte familii românești de origine romă, ceea ce a dus la ambuscade de sânge și o intimidare de tip mafiot, care se întâmplă de câțiva ani, a mers împreună cu doi dintre colaboratorii săi imediat la femeia unde două patrulele NORM au ajuns deja între timp, la Bassano del Grappa.

Femeia a explicat incidentul și a arătat videoclipurile cu amenințările publicate pe Facebook. La sfârșitul poveștii, în timp ce militarii se aflau acolo, un BMV cu patru persoane la bord a ajuns cu viteză mare. Mașina, ai cărei ocupanți nu au observat prezența militarilor, s-a oprit brusc în fața casei Popescu și toți ocupanții au ieșit strigând fraze de neînțeles în limba română.

Carabinierii au intervenit imediat și i-au supus unei percheziții în timpul căreia, în mașină, au fost găsite 3 bare de metal și pietre mari. Persoanele arestate au fost identificate ca Bot Ștefan, italian de 25 de ani, de origine romă, Ciurariu Ionel, român de 30 de ani, Sain Brainar, italian de 25 de ani, de origine romă și Rostas Tiberius, român de 28 de ani, toți cu antecedente.

Atacatorii au fost duși apoi la Comandamentul Companiei Carabinieri din Bassano del Grappa, în timp ce victima, în plângere, a denunțat că, luni de zile, a fost victima unei tentative de extorsiune a unor compatrioți care, pentru a-i permite să trăiască în Italia, au cerut să le plătească o sumă în numerar de 50.000 de euro. Deoarece familia ei a refuzat să plătească acești bani, aceștia au organizat expediția, anunțându-și sosirea, cu videoclipuri postate pe Facebook.

După reconstituirea poveștii, cei 4 au fost arestați, scrie gazetaromaneasca.com.