Precipitațiile abundente căzute, marți noaptea au creat o tragedie în Scoția. Trei persoane au murit în accidentul de tren produs miercuri dimineaţa în nord-estul acestei țări, pe fondul intemperiilor din cursul nopţii.

Trei persoane, inclusiv conductorul, au fost declarate decedate pe loc, de autoritățile ajunse la locul cu pricina, iar alți șase oameni au fost transportate la spital, cu răni care „din fericire nu sunt considerate grave”, a comunicat poliţia transporturilor.

Un tren a deraiat miercuri dimineaţa lângă Stonehaven, în Aberdeenshire, în nord-estul Scoţiei, într-o zonă unde au avut loc inundaţii, anunţase anterior poliţia pe contul de Twitter, menţionând de asemenea că s-a solicitat ajutor la ora locală 09.43 şi la faţa locului se află numeroase ambulanţe şi maşini de pompieri

Ploile puternice înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri în Scoţia au provocat inundaţii şi întârzieri în traficul feroviar. Căile ferate scoţiene (Network Rail Scotland) au informat dimineaţa că echipele companiei „au lucrat toată noaptea pentru a menţine reţeaua deschisă, în pofida ploilor torenţiale şi a descărcărilor electrice”, dar „există totuşi perturbări pe mai multe rute”.


Accident feroviar grav, în apropiere de Capitală! Zeci de persoane au fost rănite

Accident feroviar la Iași. Un vagon a fost proiectat de pe șine


Potrivit celor de la BBC, trenul implicat în accident era compus din două locomotive şi patru vagoane de pasageri. Afectate în accident au fost locomotiva din faţă şi trei dintre vagoane, care au deraiat și au ieşit de pe şine.

Conform datelor Eurostat citate de Reuters, Marea Britanie are una din cele mai mici rate de accidente feroviare fatale, chiar mai mică decât a Germaniei sau Franţei. Pe de altă parte, cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii din Regatul Unit a fost cel din 1999 de la Ladbroke Grove, în Londra, soldat cu 31 de morţi în urma ciocnirii a două trenuri, conform Agerpres.