Evenimentul Zilei > Actualitate > ATLANTIDA zilelor noastre. Cum arată acum orașul care a fost înghițit de ape cu trei decenii în urmă | GALERIE FOTO
ATLANTIDA zilelor noastre. Cum arată acum orașul care a fost înghițit de ape cu trei decenii în urmă | GALERIE FOTO

ATLANTIDA zilelor noastre. Cum arată acum orașul care a fost înghițit de ape cu trei decenii în urmă | GALERIE FOTO

În urmă cu aproape trei decenii, în 1985, localitatea argentiniană Epecuen a fost înghițită în totalitate de ape. După un sfert de secol, apele au început să se retragă lăsând în urmă ruinele unui oraș ce odată atrăgea mii de turiști.

Epecuén, situat la 600 de kilometri sud de capitala Argentinei, Buenos Aires, la malul lacului cu acelaşi nume. Apa cu un conținuti ridicat de sare a lacului a făcut din mica localitatea o stațiune turistică vizitată în fiecare an de aproximativ 20.000 de turiști.

Oraşul argentinian Epecuén a fost inghiţit in totalitate de ape în anul 1985 în urma ploilor abundente. În 2009, când apele au început să se retragă, decorul era unul postapocaliptic. Clădiri în paragină și afectate de apa sub care au stat un sfert de secol.

5.000 de oameni trăiau aici atunci când a fost evacuat din calea apelor, iar unul dintre ei s-a întors în orașul natal odată cu retragerea apelor.

Pablo Novak este în prezent singurul locuitor din oraș. "Mă simt bine aici, doar că mă simt singur. Mă gândesc mereu la vremurile de aur ale acestui orăşel, din anii '60-'70", a declarat Pablo pentru Mirror.

Urmăriți, în galeria foto, imagini din prezent cu orașul Villa de Epecuen.