Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert! A fost emis codul roșu de vreme rea. Avertisment pentru români
News Alert! A fost emis codul roșu de vreme rea. Avertisment pentru români

News Alert! A fost emis codul roșu de vreme rea. Avertisment pentru români

Începând de luni sunt în vigoare Coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului în Croaţia.

În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru această ţară.

Potrivit autorităţilor din Croaţia , ar putea să apară disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

„MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând din 7 octombrie, au fost emise coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului.

Pentru canalul Velebit şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić, autorităţile locale au emis cod roşu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 130 km/h. Regiunile Rijeka, vestul Istriei şi Dalmaţia se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt, iar regiunile Knin, Split şi Dubrovnik se află sub avertizare meteorologică de cod galben de intensificări ale vântului.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, se arată în comunicatul de presă al MAE

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: