Cel mai mare transportator aerian pe linie low-cost din România, ne referim la Wizz Air, a luat o decizie care îi afectează pe toți pasagerii.

Compania maghiară refuză să mai accepte din partea pasagerilor anumite bancnote în euro, scrie profit.ro. Motivul invocat de personalul de zbor: aceste bancnote, deși încă valabile la momentul actual, ar urma să fie înlocuite cu altele noi și, astfel, vor fi retrase din circulație! Deocamdată, Wizz Air „vânează” doar bancnotele de 5 euro.

Wizz Air este o companie fondată în urmă cu 16 ani și care operează o flotă de circa 100 de aeronave, asigurând peste 600 de rute de zbor de la 25 de baze din Europa Centrală și de Est. Obiectivul asumat de Wizz Air este să ajungă la 300 de aeronave până în 2026, la o cifră de 100 de milioane de pasageri transportați pe an!

Pe teritoriul României, Wizz Air operează încă din 2006, iar în momentul de față este cel mai mare transportator aerian din țara noastră, cu mai bine de 8 milioane de pasageri transportați în 2018. Trendul este unul ascendent, căci în prima jumătate a acestui an 4,4 milioane de pasageri au preferat să zboare cu Wizz Air din și spre România, o creștere de 15 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.