Evenimentul Zilei > Social > ATENȚIE ȘOFERI! Toți POSESORII de automobil DIESEL sunt AFECTAȚI. TOATE MAȘINILE vor fi ÎNLOCUITE
ATENȚIE ȘOFERI! Toți POSESORII de automobil DIESEL sunt AFECTAȚI. TOATE MAȘINILE vor fi ÎNLOCUITE

ATENȚIE ȘOFERI! Toți POSESORII de automobil DIESEL sunt AFECTAȚI. TOATE MAȘINILE vor fi ÎNLOCUITE

Lovitură grea pentru toți șoferii din România. Motoarele DIESEL vor fi înlocuite din cauza trecerii la normele de poluare Euro 6.

Trecerea la normele Euro 6 obligă DACIA să schimbe unele dintre propulsoarele aflate în gamă, iar viitorul nu foarte îndepărtat presupune chiar schimbarea platformei tehnice cu una complet nouă denumită „CMF-B Access Specification”.

Viitoarele modele Sandero 3 şi Logan 3, aşteptate în 2020, vor utiliza platforma tehnică CMF-B pe care o va avea în dotare şi Renault Clio 5.

Platforma B0 pe care modelele Dacia o folosesc încă din 2004, când a fost prezentat modelul Logan, nu mai poate susţine progresul tehnologic şi, prin urmare, trebuie înlocuită. Să nu uităm că, de fapt, această B0 este derivată din platforma pe care Renault Clio o folosea încă din 1998!

Ajunsă la limita maximă a capacităţilor – mai ales că din această toamnă întreaga industrie este obligată să treacă la Euro 6c şi, din 2024, chiar la Euro 7 – platforma va fi schimbată cu o variantă modificată a celei pe care francezii o vor monta pe Renault Clio 5 de anul viitor.

O altă schimbare care se va petrece chiar în acest an este înlocuirea unor motoare existente în gamă. Începând cu 1 septembrie 2018, toţi producătorii de automobile – fie ei premium, smart-buy sau low-cost – vor trebui să se încadreze în standardele de depoluare Euro 6c, iar unele dintre propulsoarele aflate acum în dotarea modelelor Logan, Sandero, Duster, Lodgy şi Dokker nu pot fi adaptate la noile cerinţe.