În compoziția șamponului au fost descoperite ingrediente extrem de dăunătoare, ba chiar cancerigene. Este vorba de formaldehidă și azbest.

La sfârșitul lunii februarie au fost preluate mostre pentru realizarea unor teste, care ulterior au demonstrat că, șamponul pentru copii, Johnson`s Baby, într-adevăr are în compoziția sa aceste substanțe dăunătoare.

Rezulatatele testelor au fost însă respinse de către producătorul american al companiei Johnson & Johnson, care a anunțase reluarea producției de pudră de talc, după ce un întreg scandal s-a învârtit în jurul acestui produs. Producătorul susține însă că acesta nu conține azbest.

În ceea ce privește scandalul pudrei de talc, compania îi va plăti daune în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari unei femei din America, care s-ar fi îmbolnăvit de cancer după ce ar fi folosit pudra de talc produsă de cei de la Johnson & Johnosn.

Aproape 120.000 de femei au dat în judecată compania, marea majoritate susținând că, produsul le-a îmbolnăvit de cancer ovarian. Aceasta era de asemenea contaminată cu azbest.

Azbestul este considerat în prezent, în mai multe țări ale lumii, principalul agent cancerigen la  locul de muncă. Mai mult, există voci care susțin că în America de Nord, principala cazuză a apariției cancerului pulmonar este de fapt azbestul și nu fumatul.