Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție la escrocii din agricultură! Țeapă uriașă cu cereale
Atenție la escrocii din agricultură! Țeapă uriașă cu cereale

Atenție la escrocii din agricultură! Țeapă uriașă cu cereale

Semnal de alarmă de la autorități: atenție la escrocii din agricultură! O anchetă a polițiștilor din Constanța a condus la prinderea a trei falși comercianți care au dat o țeapă uriașă cu cereale

Atenție la escrocii din agricultură! O anchetă a polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța a scos la iveală o înșelăciune de zile mari.

Ancheta s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Polițiștii au pus în aplicare, marți, șase mandate de percheziție domiciliară. Trei persoane au fost reținute.

Atenție la escrocii din agricultură

Cercetările în acest dosar penal vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani, transmite Poliția Română.

Polițiștii din cadrul BCCO Constanța au efectuat șase percheziții domiciliare, la finalul activităților fiind puse în executare 3 mandate de aducere, pe numele a trei bărbați.

Din cercetările oamenilor legii a reieșit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 51 de ani, s-au folosit de nume și calități mincinoase.

Mai exact, surse judiciare au dezvăluit pentru evz.ro că escrocii s-au dat drept comercianți de cereale.

Societate, înșelată cu facturi falsificate

Prin utilizarea de înscrisuri falsificate, cei trei ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică.

Este vorba despre o firmă de profil care achiziționa cereale, au dezvăluit aceleași surse, pentru evz.ro.

Unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, de la reprezentanții firmei păcălite.

Suma reprezintă contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu).

După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceștia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalți bărbați, în scopul disimulării originii ilicite.

Escrocii, reținuți pentru înșelăciune

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, 4 stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei trei bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități, au participat și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța.